Fysiotherapie

Podologie kan een aanvulling op en een versterking van andere therapieën zijn, zoals: ergotherapie, osteopathie, fysiotherapie, pedicure.

Een goede lichaamsbalans is essentieel voor een goed functionerend lichaam. Verstoring van deze balans kan leiden tot afwijkingen en klachten aan het gehele bewegingsapparaat. Verstoringen kunnen zowel een interne (lichaam zelf) als een externe (omgeving) oorsprong hebben. Correcties van de oogmeetkundige en de podoloog veranderen respectievelijk de informatie vanuit de ogen en de voetzolen. Hiermee wordt direct invloed uitgeoefend op de manier waarop de omgeving het lichaam beïnvloed. Het lichaam zal hierop reageren en een directe verandering in de lichaamsbalans is het gevolg.

Samenwerking zorgt ervoor dat het effect van de behandelingen geoptimaliseerd en versterkt wordt. Gecombineerde behandelingen, met de verschillende disciplines samen, bieden de mogelijkheid tijdig afwijkingen te constateren en verdere behandelingen hierop af te stemmen.

datauri-fileSchermafbeelding 2015-10-06 om 17.48.50  datauri-file4 datauri-file2datauri-file3  datauri-file5

foto stichting loop register_podoloog_A_B_logo_Elburg
[efb_likebox fanpage_url=”Podologiepraktijk” fb_appid=”” box_width=”200″ height=”100″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]